Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

Αγαπητές μας φίλες,

Αφού πέρασε ένα 16μηνο αναστολής όλων των δράσεων και εκδηλώσεών μας λόγω του κορωνο-ιού, έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε πάλι μαζί σας! Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι όλο αυτό το διάστημα, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, τηρήσαμε τις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, συμμετείχαμε σε όλες τις διαδικτυακές συνεδριάσεις που έγιναν με Συλλόγους και Συνδέσμους Κωνσταντινουπολιτών Πανελλαδικά και Παγκόσμια και αναταποκριθήκαμε με σύνεση στα οικονομικά βοηθήματα προς τους συνανθρώπους μας.

Στη σημερινή μας (30/06/2021) καλοκαιρινή εκδρομή θα επισκεφτούμε το τουριστικό θέρετρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Ο Θεολόγος, όπως είναι γνωστή η περιοχή, είναι το επίνειο της Μαλεσίνας και ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας. Ο παραθεριστικός οικισμός του Θεολόγου είναι κτισμένος πάνω σε ένα μεγάλο κόλπο και φημίζεται για τα καθαρά και δροσερά νερά του. Πολύ κοντά στο Θεολόγο υπήρχε η αρχαία πόλη των Αλών που πήρε το όνομά της από τις αλυκές που υπήρχαν στην περιοχή.

Πριν το μεσημεριανό φαγητό μας θα κάνουμε το μπάνιο μας στην ωραία παραλία Βλυχάδα του Θεολόγου όπου βρίσκεται και η κοσμική και γνωστή ταβέρνα ‘Μπλάκης’ με ποικιλία φαγητών όπως με διαβεβαίωσαν, όπου και θα φάμε. Στην περιοχή του Θεολόγου είχε το εξοχικό της και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Εδώ επίσης έχει το αγρόκτημά της και τη βίλλα της η Μιμή Ντενίση.

Θα επισκεφτούμε επίσης την Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου που είναι γυναικείο μοναστήρι και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Στους τοίχους του μοναστηριού υπάρχουν αγιογραφίες του ζωγράφου Δημητρίου Κακαβά και το καθολικό του είναι του 11ου αιώνα.

Τηρούμε λοιπόν όλα τα πρωτόκολλα που έχουν εξαγγελθεί, με ασφάλεια και προσοχή φοράμε τις μάσκες μας όπου είναι απαραίτητο κυρίως σε κλειστούς χώρους, πλένουμε τα χέρια μας συχνά, αποφεύγουμε τα φιλιά και γενικά κάνουμε αυτό που μας επιβάλλει η κοινή λογική.

Προσέχουμε για να είμαστε υγιείς, να συναντιόμαστε και να περνάμε καλά.

Καλή διασκέδαση!!! Καλό μπάνιο!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Στοιχεία επικοινωνίας

 branch

 Σύνδεσμος Κεντρικιάδων Κωνσταντινούπολης

Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι 115 21, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλέφωνο: (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

  Email: kentrikiades@gmail.com

  Website: www.syndesmoskentrikiadon.gr