Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

Στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε στις 21 Φεβρουαρίου το βιβλίο της Μιράντας Παυλίδου Η ιστορία των λιγνιτών της δυτικής Μακεδονίας (1925-1957) και ο Μικρασιάτης Γεώργιος Ν. Παυλίδης, με την υποστήριξη δύο ιστορικών σωματείων: του Συνδέσμου Κεντρικιάδων Κωνσταντινούπολης και της Ενώσεως Σμυρναίων.

Ομιλητές στη βιβλιοπαρουσίαση ήταν ο Βλάσης Αγτζίδης (ιστορικός), ο Νίκος Ουζούνογλου (πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ και ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ), ο Παντελής Καραλευθέρης (ειδ. στέλεχος ΔΕΗ, πρ. μέλος ΔΣ ΔΕΗ, εκπρόσωπος εργαζομένων), και η συγγραφέας Μιράντα Παυλίδου).

1

Η παρουσίαση και ο συντονισμός έγινε από την Όλγα Χάρτμαν, πρόεδρο του Συνδέσμου Κεντρικιάδων, ενώ ο επίλογος από τον Γεώργιο Αρχοντάκη, πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων.

Μια συγκινητική έκπληξη επεφύλασσε για τη συγγραφέα ο Νίκος Ουζούνογλου:

Μέσα από το Πρόγραμμα Ψηφιοποίησης του Μητρώου Δικαιούχων Ανταλλαξίμων, αναζήτησε και της παρέδωσε την περιουσιακή κατάσταση που είχε δηλώσει ο παππούς της, ο Γεώργιος Παυλίδης, στις Φώκαιες, προκειμένου να αποζημιωθεί για την απώλειά της. Η περιουσία του εκτιμήθηκε τότε ως εξής: Η μεν κινητή σε 426 χρυσές λίρες Τουρκίας, η δε ακίνητη σε 399 χρυσές λίρες Τουρκίας – ποσά διόλου ευκαταφρόνητα για την εποχή.

2

Η συγγαφέας Μιράντα Παυλίδου

Ο καθηγητής Δημήτριος Καλιαμπάκος παρέδωσε στη συγγραφέα το βιβλίο Μεταλλωρύχοι: Ιχνηλατώντας την ταυτότητά τους μέσα από την τέχνη, που εξέδωσε η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο π. Σταύρος Γούλας, προϊστάμενος του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής, οι καθηγητές Δημήτριος Καλιαμπάκος (μεταλλειολόγος ΕΜΠ), Γεώργιος Παυλίδης (Πληροφορικής του παν/μίου Πατρών), Βασίλειος Σόγιακας (Χρηματοοικονομικής του Ιονίου παν/μίου), Γεώργιος Γκέκας (μηχανικός, πρώην δ/ντης του λιγνιτωρυχείου Πτολεμαΐδας).

Ακολούθησε δεξίωση με εκλεκτά εδέσματα, μεταξύ αυτών και τα αετουδάκια της Ενώσεως Σμυρναίων, με τον δικέφαλο αετό.

(Πηγή: pontosnews)

Στοιχεία επικοινωνίας

 branch

 Σύνδεσμος Κεντρικιάδων Κωνσταντινούπολης

Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι 115 21, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλέφωνο: (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

  Email: kentrikiades@gmail.com

  Website: www.syndesmoskentrikiadon.gr