Δημ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι, Αθήνα

  (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

Αγαπητά μας Μέλη, Φίλες και Φίλοι,

Οι ανοιξιάτικες μέρες και η προετοιμασία για την Ανάσταση μας γεμίζουν με αισιοδοξία για μια καλύτερη περίοδο από αυτήν που ζούμε από το Μάρτιο του 2020. Είναι η δεύτερη χρονιά που δεν θα μπορέσουμε λόγω της πανδημίας να γιορτάσουμε μαζί σας το πατροπαράδοτο "Γεύμα Αγάπης" του Συνδέσμου μας που διοργανώνουμε κάθε χρόνο μετά το Πάσχα.

Ευχόμαστε από το φθινόπωρο που θα είμαστε πλέον όλοι εμβολιασμένοι να ξεκινήσουμε τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις μας.

Χαιρετίζουμε θερμότατα την επίσκεψη του Εξοχότατου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικολάου Δένδια και της Ευγενεστάτης Γενικής Προξένου στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου στο Σχολείο μας, στο Κεντρικό Παρθεναγωγείο, στις 14 Απριλίου 2021.

Η πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής μας γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας και συγχρόνως δικαίωσης. Δικαίωση για τις πολύχρονες και άοκνες προσπάθειές μας, τον αγώνα μας για τη σωτηρία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του Κεντρικού, το αδιάκοπο ενδιαφέρον μας και το ευγενικό μας όραμα.

Παρόλο που από αρκετούς μήνες γνωρίζαμε το ενδιαφέρον που υπάρχει από το Υπουργείο Εξωτερικών, κρατούσαμε μια κάποια επιφυλακτικότητα λόγω των προηγούμενων εμπειριών μας για ανακαίνιση και ίδρυση Πανεπιστημίων που ναυάγησαν για διάφορους λόγους. "Κάθε εμπόδιο σε καλό" που λέει ο λαός μας.

Η επίσκεψη αυτή μας κάνει να πιστεύουμε ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν την ιστορία, την πραγματική αξία και την προσφορά του Σχολείου μας, του Κεντρικού μας, στην Ομογένεια και στο Γένος και όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι "των έργων και όχι μόνο των λόγων", τότε επιτρέπεται να έχουμε ελπίδες και ενθουσιασμό. Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να σημάνει και την ανάσταση του Κεντρικού Παρθεναγωγείου για καλό σκοπό.

Σας ευχόμαστε Χαρούμενες Πασχαλινές Ημέρες !!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                                Η Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας

                                                                               Όλγα Χάρτμαν                                         Μαρία Περλορέντζου


****************************************


Στη ζωή, Φίλες και Φίλοι, εναλλάσσονται οι χαρές με τις λύπες. Ο Σύνδεσμος Κεντρικιάδων εκφράζει τα συλλυπητήριά του και αποτίει φόρο τιμής σε δύο πολύ αγαπητά και ξεχωριστά άτομα που απεβίωσαν προ ολίγων ημερών. Αυτά είναι η αγαπητή εκπαιδευτικός Ασπασία Θεοφανίδου-Καρασάββα που δίδαξε επί σειρά ετών στα Σχολεία της Πόλης και ήταν καλή φίλη του Συνδέσμου μας και ο πολύ αγαπητός μας και γλυκύτατος άνθρωπος Νίκος Μαγγίνας, ο αποκλειστικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που υπήρξε μαθητής του Κεντρικού στο Δημοτικό, ένας άγγελος πάνω στη γη που ένα πρωινό φόρεσε τα φτερά του και πέταξε στους ουρανούς. Ο Σύνδεσμος Κεντρικιάδων αντί στεφάνων έκανε προσφορές προς την ΟΙΟΜΚΩ για το φιλανθρωπικό της έργο. Αιωνία τους η μνήμη.

Δωρεές προς το Σύνδεσμο Κεντρικιάδων: Η κ. Ήβη Μάνου προσέφερε 100 ευρώ και η κ. Σοφία Τσακίρη προσέφερε 30 ευρώ. Ευχαριστούμε πολύ.

                                                                               

Στοιχεία επικοινωνίας

 branch

 Σύνδεσμος Κεντρικιάδων Κωνσταντινούπολης

Δημητρίου Σούτσου 46, Αμπελόκηποι 115 21, Αθήνα, Ελλάδα

  Τηλέφωνο: (+30) 210 64 30 680, (+30) 693 26 52 458

  Email: kentrikiades@gmail.com

  Website: www.syndesmoskentrikiadon.gr